05/05: Veckans utmaning

Veckans utmaning: Meditera varje dag

Hur? Gör tid till att få in några minuters meditation varje dag.

När? Från 05/05 till 12/05

Det kan vara svårt att få till en meditations-rutin. Speciellt om du inte är van att meditera. Men vet du om alla fördelar som meditation ger oss? För många att räkna upp faktiskt. Sänkta stressnivåer, förändrade tankemönster... ja.. en hel del mer! Därför tänkte vi nu utmana dig i att skapa din alldeles egna meditations-rutin!


HEY RECOUPS meditations-tips:


- Ha inte för höga krav. Kanske håller du igång rutinen bra ett tag, för att sedan helt glömma bort den. Kanske mediterar du genom att äta medvetet en morgon, för att sedan köra en timmes meditationsklasser den nästa. Sänk kraven!


- Hitta ditt ställe!

Kanske har du en hörna i ditt hem som du dras till. Kanske gillar du din säng. En yogamatta. En meditationsklass. Hitta ditt ställe som du kan återvända till!


- Hitta din tidpunkt!

Utforska vilken tidpunkt du oftast mediterar vid. Är det kvällen? Morgonen? Lunchen? På väg till skolan? Jobbet? Undersök om du kan ändra dessa för att optimera, eller fungerar det redan som det ska? Har du en tidpunkt som du kontinuenligt mediterar kring, så blir det lättare att hålla i en rutin.


- Hitta en guidad meditation du gillar

I början kan det vara svårt att veta hur man ska meditera. Vilken tur att det finns en hel värld av information online! Youtube bidrar med en massa guidade meditationer som är enkla och sköna att följa.


Så låt oss fylla denna vecka med vårt andetag i härliga meditationer! Nästa vecka kommer vi reflektera över hur det kändes och vi vill gärna höra dina insikter då!


13 visningar
Kontakta oss

Företag kan kontakta oss för föreläsningar, workshops eller presentationer kring mindfulness och poesi.