17/5: Månadens utmaning

Uppdaterad: maj 24

Veckans utmaning: Skriv morgondagbok

Hur? Få mental klarhet och överblick över dina känslor och din livssituation

När? Från 17/5 till 16/6

Ibland kan det vara så att vi upplever oroskänslor i kroppen som vi har svårt att skaka av oss. Vi kanske går runt och lider av ångest som vi inte riktigt kan sätta fingret på.

Känner du igen dig?


Den här veckan vill vi utmana dig att föra fram dina innersta känslor och tankar i ljuset - hur mår du egentligen och varför?

Genom att skriva ett par dagbokssidor varje morgon rensar du tankarna och gör plats för nya intryck. Det kan hjälpa dig att förstå och acceptera hur du känner dig, och om du mår dåligt kan den här metoden minska dina ångestkänslor.


Så här gör du:


Ta en anteckningsbok och låt dina tankar flöda ner på papperet. Skriv helt enkelt ner det du tänker och känner för stunden. Och - var ärlig mot dig själv!

Anteckna i dagboken varje morgon under veckan, och kom ihåg att läsa igenom och ta in det du skrivit.


Några fördelar med denna metod:


  • Du får en överblick över ditt liv

  • Dina oroskänslor minskar

  • Du registrerar hur du mår och varför

  • Du lär känna dig själv

  • Du blir medveten om dina tankemönster och kan på så sätt påverka dem


Nästa vecka kommer vi att reflektera över veckan som gått, och vi vill gärna höra dina insikter då!Hey Recoups reflektion över förra veckans challenge: Coacha dig själv till positiv förändring:


"Att försöka följa de sex principerna har denna vecka fått mig att då och då stanna upp i mina invanda tankemönster, försöka vända negativitet till positivitet genom att göra saker jag mår bra av. De dagar jag lyckats styra om mina tankar har jag har märkt att jag känt mig lugnare och gladare. Men det är lätt att glömma bort, och man måste ständigt påminna sig själv."

10 visningar
Kontakta oss

Företag kan kontakta oss för föreläsningar, workshops eller presentationer kring mindfulness och poesi.