• Maya Sjöstedt

(3) Röda kors, röda nätter

När jag blundar hör jag dig. Jag ser dina läppar forma ord och hur ditt skratt vibrerar tills det fångas upp av stormen och försvinner iväg. Du dansar vid ängens slut och jagar en äldre kvinna med inskjutna kinder. Runt, runt, tills ni ramlar ner och försvinner i gräset. Jag försöker sträcka mig mot er, men fastfrusen i marken märker jag isen ringla över er tills ni stängs in under kylan. Skrattet målas upp där ni ligger. Jag ser mina egna ögon i dina. Vem är du? provar jag ropa men får bara skratt till svar. Ögonen stirrar in i mina och det känns som om jag möter mig själv. När jag blinkar till ser jag bara is över mig. Lager efter lager av is som trycker mot bröstet och kryper in bland nervtrådarna tills de inte längre fräser, utan är helt stilla.


Maya Sjöstedt


0 visningar
Kontakta oss

Företag kan kontakta oss för föreläsningar, workshops eller presentationer kring mindfulness och poesi.