Mindfulness i vardagen

När livet går på autopilot - kan det vara svårt att hitta till den punkt där man sätter sig ner och mediterar. Planerar du in det i kalendern kanske det är det första som skjuts upp till morgondagen.


Det spelar ingen roll om man har en meditations-rutin eller kämpar med att försöka hinna med, vi kan alla utöva mindfulness i vår vardag!

1. Prova ät dina måltider i fullständig närvaro.

När du tar en tugga - verkligen känn in det du smakar, känner och upplever. Testa att koppla bort alla distraktioner. Testa att känna tyngden av gaffeln i din hand. Glaset mot dina läppar.


2. Diska, tvätta eller städa i mindfulness

Stanna upp i tankarna och bli medveten. Andas medan du gör dessa sysslor. Försök känna det du gör. Hur känns disktrasan i din hand? Vad luktar det?


3. Prova lägg undan din mobil

Istället för att sträcka sig efter telefonen i reklampausen, i väntan på bussen eller när du är uttråkad - så kan detta vara en möjlighet till en micropaus. Andas, notera det som är runt om dig med alla dina sinnen och var i nuet!

4. Känn tacksamhet

Ta en stund på morgonen eller kvällen och tänk ut allt det du är tacksam över. Det kan vara allt ifrån att du har ett tak över huvudet, till de människor i din närhet som du känner tacksamhet över.


Att utöva mindfulness kan leda till att aktiviteten i din amygdala sänks, dvs din hjärnas larmcentral.

På så sätt kan dina stressnivåer sänkas.


Mindfulness handlar helt enkelt om att vara i det medvetna nuet. Utan att försöka förändra. Allt är bra som det är, och är det inte bra så är det också okej.


Prova fyll din vardag med lite mindfulness!


0 visningar
Kontakta oss

Företag kan kontakta oss för föreläsningar, workshops eller presentationer kring mindfulness och poesi.